در قالب یک تفاهم نامه منعقد شد؛ همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سیمان سپاهان

 | تاریخ ارسال: 1401/8/2 | 


دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صنعت سیمان سپاهان، تفاهم نامه همکاری در راستای تولید محصولات دانش محور، منعقد کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر،این تفاهم نامه در راستای بکارگیری دانش محققان دانشگاه برای رفع نیاز صنعت سیمان سپاهان، خصوصا ساخت قطعات مورد نیاز ، منعقد شده است. 
از آنجایی که دانشگاه  صنعتی امیرکبیر تجربه های پژوهشی- صنعتی و منابع انسانی متخصص بسیاری در حوزه‏های فنی مهندسی دارد و در زمینه صنعت سیمان  قبلا قطعات مختلفی را تولید و به صنعت تحویل داده است، در زمینه صنعت سیمان این تفاهم نامه را با شرکت سیمان سپاهان اصفهان، منعقد کرده است. 
در این تفاهم نامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای همکاری و مشارکت در اجرای پروژه های صنعتی، ساخت قطعات مورد نیاز و مهندسی معکوس قطعات مورد نیاز صنعت سیمان اعلام آمادگی کرده است.
این تفاهم نامه همکاری به امضای دکترسیدرضا غفاریان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مهندس عباسعلی معینیان مدیر صنعت سیمان سپاهان رسید.
مدت این تفاهم نامه از تاریخ امضاء و مبادله به مدت ۲ سال شمسی می باشد و در صورت نیاز و توافق طرفین تمدید آن امکانپذیر خواهد بود. در صورت اتمام مدت اعتبار و عدم تمدید آن، تمامی تعهدات پذیرفته شده براساس اسناد الزام آور توسط طرفین اجرا خواهد شد.

 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛
تلاش برای تولید محصول و رفع نیاز صنعت توسط دانشگاه



معاون پژوهش و فناوری  دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: همه تلاش دانشگاه این است که با نگاه علمی و حرفه ای، نیازهای صنعت را به صورت بنیادی دنبال کند و با کمک و مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایه، محصولات مورد نیاز صنعت را طراحی و ساخته و تحویل دهد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر سید رضا غفاریان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم انعقاد تفاهم نامه با سیمان سپاهان اصفهان گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمره قدیمی ترین دانشگاه های کشور است که از ابتدای شروع کار خود با عنوان صنعتی فعالیت کرده است.
وی افزود: اکنون این دانشگاه جز دانشگاه های تراز اول کشور است بطوریکه رشته های تخصصی همچون: پلیمر و رنگ، نساجی، هوافضا، مهندسی پزشکی و...برای اولین بار در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پایه گذاری شده اند. 
به گفته دکترغفاریان، در این دوره مدیریتی، سعی شده است تا حرفه ای تر به پروژه ها پرداخته شود به این صورت که پژوهش ها نیاز محور باشند و به محصول تبدیل شوند و همچنین پروژه های محصول محور مورد نیاز کشور در این دانشگاه انجام گیرد. 
وی با بیان اینکه رسالت دانشگاه چند جنبه دارد، گفت: تربیت نیروها و مهندسین خبره با دانش و مهارت یکی از رسالت های دانشگاه است. دیگر رسالت دانشگاه توجه خاص به انجام تحقیقات و پژوهش های محصول محور است به طوریکه این محصولات دارای بهترین سطح از نظر تکنولوژی باشند.
دکترغفاریان خاطر نشان کرد: برای اینکه دانشگاه منتفع از تلاش ها باشد، سیاست دانشگاه تشکیل کارگروه هایی متشکل از صنعت و تیم‌های تحقیقاتی دانشگاهی است تا با کمک یکدیگر بتوانند محصولات مورد نیاز کشور را عرضه نمود. 
وی همچنین بیان داشت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بخش تحقیق، توسعه و آینده نگری، ید طولایی دارد و اگر این توانمندی را در کنار توانایی های صنعت قرار دهد به ساختار خوبی میتوان رسید.
به گفته معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، یکی از اقدامات دانشگاه، ورود به بخش سیمان و رفع نیاز قطعات این صنعت است و تاکنون روی تولید جک های بزرگ و برینگ های بزرگ اقداماتی انجام شده است.
وی افزود: تا بهار سال آینده، فاز اول پایلوت تولید نوار نقاله استیل کورد، به پایان خواهد رسید.
به گفته دکترغفاریان، خوشبختانه مرکز طراحی ونوآوری حوزه صنایع فولادی و سیمانی در دانشکده موار و متالورژی ایجاد شده است.
وی خاطر نشان کرد: همه تلاش دانشگاه این است که با نگاه علمی و حرفه ای، نیازهای صنعت را به صورت بنیادی دنبال کند و با کمک بخش خصوص صنعتی، محصولات با کیفیت بالا و استاندارد را تحویل دهد.
دکتر مصطفی کتابچی رئیس دانشکده مهندسی مواد و متالورژی در این مراسم گفت: دانشکده مهندسی مواد و متالورژی در چند سال اخیر از دانشکده معدن تفکیک شده از این رو انتظار رشد بالاتری است.
وی گفت: همچنین مرکز نوآوری که داخل دانشکده متالورژی تاسیس شده، بستر مناسبی را برای کارو تولید قطعات صنعتی فراهم کرده است.
دکترکتابچی با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه به عنوان معضل اصلی که از قدیم در کشور حاکم بوده گفت: اگر این حلقه با محوریت یک محصول صنعتی ایجاد شود یک پیوند ناگسستنی بین صنعت و دانشگاه ایجاد خواهد شد.
رئیس دانشکده مهندسی مواد و متالورژی با بیان اینکه محصول محوری، ارتباط صنعت و دانشگاه را قوی تر می کند، گفت: دانشگاه در این زمینه نوپا است و تاکنون کمتر وارد این حوزه شده است و هم اکنون تصمیم جدی گرفته که بر پایه تولید محصول پیش برود. به گفته وی، امیدواریم این امر محقق شود و محصول محوری نتیجه خوبی دهد.
دکتر محمد احمدی مدیردفترارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ضرورت تبدیل توان بالقوه دانشگاه به بالفعل تاکید کرد و گفت: دانشگاه پتانسیل علمی زیادی دارد که صنعت باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کند.
دکتر سید محمد حسین میرباقری عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی نیز در این مراسم توضیحات مبسوطی در خصوص ساخت جک های سیمان ساخته شده در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه کرد و سپس به تجربه های مشابه و مقایسه ساخت جک های نوع خارجی و مدل بومی و صرفه جویی اقتصادی بالای آن اشاره کرد.
وی گفت : دانشگاه صنعتی امیرکبیر تجربه بسیار خوبی در همکاری با صنایع سیمان کشور دارد.
 دکتر میرباقری گفت: مرکز ساخت و بومی سازی قطعات در دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آمادگی لازم را دارد تا مشکلات مربوط به این صنعت را در قالب یک همکاری تیمی، همانند کارهای قبلی موفق این دانشگاه برای صنعت سیمان؛ مرتفع کند.

 
سیمان سپاهان نیازمند دانش و تکنولوژی است/امید به رفع مسائل با دید دانش فنی
 

مدیرعامل سیمان سپاهان در این مراسم گفت: ما نیازمند دانش و تکنولوژی دانشگاه ها هستیم و چه بهتر اینکه این نیاز با تولید محصول پیش برود. امیدواریم رابطه این صنعت با دانشگاه بیشتر و نزدیک تر شود و با دیدگاه دانش فنی بالا مسائل سیمان سپاهان را رفع کند.
مهندس عباسعلی معینیان گفت: سیمان سپاهان بیشترین ظرفیت تولید در سطح کشور را دارد.
وی با بیان اینکه سیمان سپاهان تاثیر بسزایی در صنعت سیمان دارد، گفت: این صنعت یکی از بهترین معادن کشور را در اختیار دارد و ظرفیت تولید سالیانه ۳میلیون تن کلینکر و حدود ۴ میلیون تن سیمان را دارد که هر روز هم در حال بهره برداری است.
 وی گفت: کارخانه دارای ۳ خط تولید و حدود هزار نفر پرسنل داریم که بخش زیادی از آنها در بخش فنی فعالیت می کنند.
به گفته معینیان، در سال گذشته از ۳میلیون تن کلینکر و محصولات سیمانی تولید شد. علی رغم تحریم ها، بیش از یک میلیون تن از این محصولات به کشورهای مختلف از جمله کشورهای آفریقایی صادر شد.
مدیرعامل سیمان سپاهان ادامه داد: ما نیازمند دانش و تکنولوژی دانشگاه ها هستیم و چه بهتر اینکه این نیاز با تولید قطعات مورد نیاز ما، رفع شود. 
وی گفت: این شرکت پتانسیل قوی دارد و می تواند از دانش فنی اساتید، دانشجویان و نیروهای فنی مهندسی دانشگاه بهره ببرد.